HYREGATAN 8 B

GAMLA VÄSTER, Malmö

Välkommen till Malmös mest unika bostadsrätt! RING 0709-828687 FÖR BOKNING AV ENSKILD VISNING! I ett hus från 1800- talet ligger denna fantastiska lägenhet med delad innergård! Från den pittoreska gården leder en fin trätrappa upp till denna osannolikt fina 3:a i etage. Lägenheten är smakfullt renoverad av nuvarande ägare de senaste åren. Boytan är ca 96 kvm och innefattar stort "master bedroom" med anslutande klädkammare, mindre sovrum och rymligt badrum med badkar, WC, handfat och tvättmaskin. Svart kök med mässingsdetaljer går över i matplats och vardagsrum! Många äldre attribut såsom trägolv, balkar och vrår finns kvar från svunna tider...Måste ses!

Fakta

Utgångspris
5 495 000 kr
Månadsavgift

5 884 kr/mån

Rum

3 st

Boarea

96 m²

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

Ca 1880

Jur.kand. & reg fastighetsmäklare

Profil

Anna Herslow Deijenberg

+46709828687

anna@annahd.com

Planlösning

Välkommen in på den pittoreska innegården bakom de gamla portarna på Hyreg 8B. Här har tiden stått stilla och ett hus från 1800-talet blivit väl omhändertaget. 5 bostadsrättsinnehavare delar denna oas. Lägenheten är egentligen i 3 plan då den lilla hallen möter oss när vi öppnat ytterdörren. Här finns skohylla och plats för avhängning. Den svängda trätrappan leder upp till det social planet. Här har nuvarande ägare öppnat upp så kök och vardagsrum idag har en öppen planlösning. Köket byggdes 2016 och har följande maskinella utrustning: Spis Smeg (2016), kyl/frys IKEA (2016), diskmaskin IKEA (2016), luckor Superfront och svart marmor som bänkskiva och stänkskydd. Svart matchas av mässing och exklusiva detaljer! Hela våningsplanet har det finaste brädgolvet och genomgående ljusinsläpp. På detta plan finns också stort badrum som går i svart och vitt. Här finns handfat, WC, badkar, golvvärme och tvättmaskin från Samsung (2020). Ovanför en originaltrappa i trä möts vi av en helt annan värld på plan 3. I det mest smakfulla färger och detaljer har de nuvarande ägarna här lyft taket för att få fram de gamla bjälkarna, gjort 2 sovrum, ett master bedroom och ett lite mindre, samt byggt en klädkammare invid det stora sovrummet. Den kvadratsmarta planeringen har också gett utrymme för en liten arbetshörna med utsikt över kullerstensinnergården. Ibland finns det inte ord för att beskriva stämningen i ett objekt...Man måste uppleva det. Finaste på länge... och dessutom på Gamla Väster! SÄLJAREN INFORMERAR Lägenheten är ombyggd 2016, idag finns 2 sovrum. I SBCs mäklarbild är lägenheten registrerad som en 2:a! Badrum och kök renoverades 2016. Alla ytskikt är renoverade 2016-2018. Bredband Telia. Förråd finns i källaren. Cykelförråd.

Balkong och uteplats

Gemensam innegård.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 12/6 2010

Förbrukning

195 kWh/kvm per år

Drift per år

Försäkring

2 118 kr

Summa

2 118 kr

Närområde

Gamla Väster är det område i Malmö som ligger mellan Kungsparken i väster och Stortorget i öster. I norr avgränsas det av kanalen och i söder av gamla begravningsplatsen. Under 1970-talet genomfördes stora ingrepp i det då tämligen nedgångna fastighetsbeståndet. Föreningen Gamla Väster bildades på initiativ av bland andra ett antal kulturarbetare och "eldsjälar" för området. Man lyckades stoppa den stora genomfarts- och bussgata som skulle dras fram på Engelbrektsgatan. Föreningen, tillsammans med Malmö museum, lyckades också stoppa rivningen av flera värdefulla äldre byggnader. I dag är gamla Väster ett vackert exempel på hur man kan bevara en äldre stadskärna för många att njuta av!

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

Ca 1880

Övrig byggnader

Förråd i källaren över gården. Cykelförråd.

Förening

Namn

Brf Diana 23.

Organisationsnr

769624-8454.

Organisationsform

Bostadsratt.

Renoveringar

Gjorda renoveringar: Installation av fjärrvärme 2019. Översyn av el 2019. Kommande renoveringar: Byggande av trappa 2020. Renovering av skorstenen, startdatum ej bestämt. Energideklaration kommer att göras hösten 2020. Inga avgiftshöjningar är planerade. Kontroll av föreningsuppgifter är gjord 2020-06-13. Eventuell köpare uppmanas att själv kontakta Brf Diana 23 innan köp av bostadsrätt.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Lägenheter

5 st.

Pantsättningsavgift

473 kr.

Överlåtelseavgift

1 183 kr.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


KartaBilder